Madhuizen ‘Snoeit voor Leven’

De Iedere tuinliefhebber weet dat een taxushaag regelmatig moet worden gesnoeid om uit te kunnen groeien tot een prachtige, groene en volle haag. Je kunt een taxus – behalve als het vriest – het hele jaar snoeien, maar de beste tijd is juni, juli en augustus.
Wat lang niet iedereen weet is dat het snoeisel van grote waarde is. Uit de jonge scheuten van de taxus baccata wordt baccatine gewonnen. Dat is een onmisbare grondstof voor het maken van chemokuren. Een kubieke meter taxussnoeisel is voldoende voor één chemotherapiebehandeling.

1 kuub taxus voldoende voor
1 chemotherapiebehandeling

Net zoals vorig jaar wordt ook deze zomer weer de VHG-actie ‘Snoeien voor Leven’ gehouden. Ook wij doen daar weer aan mee. We zijn blij dat we op die manier een bijdrage kunnen leveren aan de strijd tegen kanker. In de afgelopen jaren konden door inspanningen van hoveniersbedrijven en particuliere tuinbezitters meer dan 10.000 chemotherapieën worden gerealiseerd.

Wat wij voor u kunnen doen

OPTIE 1
Wij vragen u als gewaardeerde relatie toestemming om het onderhoud aan uw taxushaag te plannen in de maanden juni, juli en augustus en het snoeisel dat vrijkomt, te doneren. Wij zorgen ervoor dat het wordt opgehaald en aangeboden aan de farmaceutische industrie.

OPTIE 2
Wij weten dat u als enthousiast tuinier uw taxushaag zelf bijhoudt. Wilt u het snoeisel van de jonge scheuten opvangen en inleveren op ons bedrijf? Eventueel kunnen we het ook bij u ophalen.
U kunt het snoeisel schoonhouden door het op te vangen op een zeil of laken.

Wilt u meer info?


Neem contact met ons op.
Dan bespreken we de mogelijkheden.

Contact

‘Snoeien voor Leven’ is een initiatief van VHG, branchevereniging voor ondernemers in het groen.

Meer informatie vindt u op de website van onze brancheorganisatie VHG:

Meer info

Regelmatig tuinonderhoud van belang om uw tuin het hele jaar zo mooi mogelijk te laten zijn. Goed tuinonderhoud vraagt om de nodige tijd, vakkennis en ervaring.

TUINAANLEG

Trots zijn wij op ons hardwerkende team. Met hun kennis en ervaring, en ons speciale machinepark, wordt uw grond uw tuin!

TUINONTWERP

Tuinen zijn persoonlijk. Daarom nemen we eerst uitgebreid de tijd om uw wensen te inventariseren voordat wij een persoonlijk tuinontwerp maken

TUINONDERHOUD

Regelmatig tuinonderhoud van belang om uw tuin het hele jaar zo mooi mogelijk te laten zijn. Wij kunnen u hierover adviseren maar we kunnen het natuurlijk ook voor u het onderhoud verzorgen. Zo kunt u optimaal genieten van de tuin en doen wij de rest.