Tuinonderhoud

Als het gaat om tuinonderhoud zijn er waanzinnig veel klussen te bedenken, maar wanneer pak je nou welke klus aan? In onze onderhoudskalender kun je mooi zien wanneer je welke klus moet aanpakken. En als je er niet helemaal uit komt of er geen tijd voor hebt. Dan kun je natuurlijk altijd ons bellen. Wij geven je graag advies of komen het voor je doen. Dat scheelt je tijd en voorkomt dat je misschien iets verkeerd snoeit.

Januari

Er groeien nog maar weinig planten in januari, maar er zijn toch wat klusjes in de tuin te doen. Dit is een goede tijd om hekjes en schuttingen te repareren en plannen voor de komende maanden te maken.

Ga naar contact voor een afspraak

Februari

In januari is het koud, maar in februari kan het nog wel een stuk kouder worden. Slim dus om nu planten extra in de gaten te houden, zodat ze deze periode overleven. Heb je geen idee hoe en waarmee? Wij geven je graag advies.

Ga naar contact voor een afspraak

Maart

In maart kun je sommige planten al gaan planten. Benieuwd welke? Vraag ons ernaar. 

Geef mij advies welke planten geplant kunnen worden

April

Pasen, Hemelvaart, Pinksteren, de lente is het seizoen van de lange weekenden. Nu heb je lekker de tijd om plannen te maken voor de tuin. Kom eens bij ons langs voor inspiratie.

Ga naar contact voor een afspraak

Mei

De ‘r’ is uit de maand en dus zonder jas naar buiten! Controleer of planten de winter goed zijn doorgekomen. Heb je planten die het misschjien niet overleeft hebben? Wij komen graag langs om te kijken wat we kunnen doen.

Ik wil graag dat iemand komt kijken

Juni

Juni is de maand waarin de eerste mensen als op vakantie gaan, dan is dit de maand om ons te vragen voor je tuin te zorgen. 

Kom eens langs voor onderhoud

Juli

Juli is een heerlijke maand om in de tuin bezig te zijn. Maar ook de tijd dat de meeste mensen op vakantie zijn. Hoe lekker zou het zijn als je thuis komt en je wij je tuin weer netjes hebben gemaakt? 

Kom eens langs voor onderhoud

Augustus

Het oogsten van groente, verlichting installeren en het vastbinden van planten. Allemaal klussen voor in de tuin voor deze maand.

September

Vanaf september is het slim om planten nog wat extra aandacht te geven voordat de winter er weer aan komt. Vergeet vooral niet een beplantingsplan te maken, zodat je een juiste combinatie van bloembollen kunt bestellen.

Oktober

In oktober gaan we de tuin voorbereiden op de winter, maar vergeet de planten die in de tuin staan niet, want ook die hebben nu nog verzorging nodig. Heb je geen tijd. Wij komen graag even langs

Maak mijn tuin maar winterklaar

November

Is het na de zomer somber en wat kaal in je tuin? Dat hoeft niet. Ga op pad voor inspirerende herfstideeën. Volgend jaar heb je dan misschien een Indian Summer in je eigen achtertuin.

December

Zijn jouw huis en tuin een kerstparadijsje of houd je juist van sobere decoraties? Wij houden elk jaar een prachrtige kersfair waar je vollop inspiratie kunt opdoen of fantastische accessoires kunt kopen.

“Lutsen begrijpt direct hoe wij de tuin wilden hebben. Daarna hebben we ook alles uit handen gegeven”