Wanneer kan ik het beste
een tuin aanleggen?

De aanleg van uw tuin kan het hele jaar rond, mits er geen sprake is van vorst in de grond. Sommige beplanting zoals bomen, struiken en heggen vragen wel om een bepaalde plantperiode. De herfst, winter en het vroege voorjaar zijn hiervoor het meest geschikt omdat de sapstroom dan minder actief is. De plant hoeft dan geen kracht te zetten in het behoud van zijn bladeren en krijgt de gelegenheid om voor aanvang van het groeiseizoen stevige wortels te ontwikkelen. Gelukkig kan de plantperiode flink worden uitgebreid door gebruik te maken van potgekweekte beplanting. Voor vragen over de mogelijkheden geven wij u graag advies.

Het snoeien van mijn tuin, kan dat alleen in de winter?

Wanneer er het best gesnoeid kan worden hangt af van de soort beplanting. In het algemeen geldt de stelregel: ´snoei na bloei´. Vormbomen en -struiken kunnen het best gesnoeid worden wanneer zij in blad staan. Felle zon is hierbij niet wenselijk in verband met de kans op ´schroei-schade´. En dan is er nog een categorie bomen en struiken die het best in de herfst en winterperiode gesnoeid kan worden in verband met de sapstroom. Deze is in het groeiseizoen het meest actief en kan door snoei leiden tot het ´bloeden´van boom of struik.

Wat kan ik tegen bladluis doen?

Bladluizen zijn kleine plantenetende insecten. Zij kunnen flinke schade aan uw beplanting veroorzaken. Het is, naast de bestrijding van de bladluis, ook belangrijk om uw plant van voldoende voeding te voorzien, zodat de plant voldoende kracht heeft om zich goed te kunnen herstellen. Voor de bestrijding van bladluis maken wij gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen. Behandeling van de plant zal, naar gelang de ernst, een aantal keren moeten worden herhaalt. U kunt ook nadenken over het aanbrengen van b.v. een ´insectenhotel´ om de komst van de natuurlijke vijand van de bladluis te bevorderen.

Regelmatig tuinonderhoud van belang om uw tuin het hele jaar zo mooi mogelijk te laten zijn. Goed tuinonderhoud vraagt om de nodige tijd, vakkennis en ervaring.

TUINAANLEG

Trots zijn wij op ons hardwerkende team. Met hun kennis en ervaring, en ons speciale machinepark, wordt uw grond uw tuin!

TUINONTWERP

Tuinen zijn persoonlijk. Daarom nemen we eerst uitgebreid de tijd om uw wensen te inventariseren voordat wij een persoonlijk tuinontwerp maken

TUINONDERHOUD

Regelmatig tuinonderhoud van belang om uw tuin het hele jaar zo mooi mogelijk te laten zijn. Wij kunnen u hierover adviseren maar we kunnen het natuurlijk ook voor u het onderhoud verzorgen. Zo kunt u optimaal genieten van de tuin en doen wij de rest.